Poznaj nas
Wszystko zaczęło się w 2010 roku, kiedy na ulicach Berlina poznaliśmy street food od zupełnie innej strony. W tamtych czasach królowała knysza na dworcu i hamburger wątpliwej jakości.
Pełni chęci i wiary w zmianę ówczesnego wizerunku burgerów zaczęliśmy pierwsze próby w domowym zaciszu, które w 2014 roku przerodziły się w miejsce, które dziś jest co miesiąc odwiedzane przez tysiące osób - Hamburg.
Po tych wszystkich latach jesteśmy pewni, że w naszych żyłach płynie sos BBQ, a decyzja o powiązaniu pasji i pracy była najlepszym, co mogło nas spotkać.
Zapraszamy do poznania Hamburga "od kuchni".
Co serwujemy?
Nasza uwaga jest skupiona na trzech dziedzinach amerykańskiej kuchni. Zjesz u nas:
Smashburgery
Burgery z kurczakiem
Przekąski i dodatki
Wołowina
Bez dobrego surowca nie ma dobrego produktu końcowego, dlatego tak dużą uwagę poświęcamy naszej wołowiny.
Najlepsza jakość wołowiny
Wykorzystujemy jedynie wołowinę ras mięsnych dostarczaną od lat prosto z ubojni z woj. Śląskiego. Jeśli sąsiadowi zniknęła krasula - gwarantujemy, że to nie nasza zasługa.
Dojrzewanie
Wołowina zanim stanie się burgerem dojrzewa 9-14 dni na mokro, dzięki czemu staje się delikatna i krucha.
Samodzielne mielenie
Startujemy z samego rana: mielenie, formowanie kotletów, marynowanie kurczaka w maślance, autorskie sosy, wszystko przygotowujemy własnoręcznie.
Jak to robimy?
Rzucamy okiem za kulisy, ponieważ bez odpowiedniego towarzystwa nawet najlepsze mięso będzie samotne.
Nasze pieczywo
Każdy rodzaj burgera ma dedykowane pieczywo wypiekane pod zamówienie w lokalnych piekarniach. Bułka maślana, brioszka, bezglutenowa - każdy burger zaczyna się i kończy właśnie na bułce.
Codziennie na świeżo
Startujemy z samego rana: mielenie, formowanie kotletów, marynowanie kurczaka w maślance, autorskie sosy, wszystko przygotowujemy własnoręcznie.
Autorskie sosy i wegeburgery
Wszystkie sosy robimy sami bazując na autorskich przepisach, a nasze kotlety wegetariańskie na bazie buraka i brązowego ryżu pieczemy również samodzielnie.