image

Poznaj nas

Wszystko zaczęło się w 2010 roku, kiedy na ulicach Berlina poznaliśmy street food od zupełnie innej strony. W tamtych czasach królowała knysza na dworcu i hamburger wątpliwej jakości.

Pełni chęci i wiary w zmianę ówczesnego wizerunku burgerów zaczęliśmy pierwsze próby w domowym zaciszu, które w 2014 roku przerodziły się w miejsce, które dziś jest co miesiąc odwiedzane przez tysiące osób - Hamburg.

Po tych wszystkich latach jesteśmy pewni, że w naszych żyłach płynie sos BBQ, a decyzja o powiązaniu pasji i pracy była najlepszym, co mogło nas spotkać.

Zapraszamy do poznania Hamburga "od kuchni".

Co serwujemy?

Nasza uwaga jest skupiona na trzech dziedzinach amerykańskiej kuchni. Zjesz u nas:

Image

Smashburgery

Image

Burgery z kurczakiem

Image

Przekąski i dodatki

background

Wołowina

Bez dobrego surowca nie ma dobrego produktu końcowego, dlatego tak dużą uwagę poświęcamy naszej wołowiny.

Image

Najlepsza jakość wołowiny

Wykorzystujemy jedynie wołowinę ras mięsnych dostarczaną od lat prosto z ubojni z  woj. Śląskiego. Jeśli sąsiadowi zniknęła krasula - gwarantujemy, że to nie nasza zasługa.

Image

Dojrzewanie

Wołowina zanim stanie się burgerem dojrzewa 9-14 dni na mokro, dzięki czemu staje się delikatna i krucha.

Image

Samodzielne mielenie

Startujemy z samego rana: mielenie, formowanie kotletów, marynowanie kurczaka w maślance, autorskie sosy, wszystko przygotowujemy własnoręcznie.

background

Jak to robimy?

Rzucamy okiem za kulisy, ponieważ bez odpowiedniego towarzystwa nawet najlepsze mięso będzie samotne.

Image

Nasze pieczywo

Każdy rodzaj burgera ma dedykowane pieczywo wypiekane pod zamówienie w lokalnych piekarniach. Bułka maślana, brioszka, bezglutenowa - każdy burger zaczyna się i kończy właśnie na bułce.

Image

Codziennie na świeżo

Startujemy z samego rana: mielenie, formowanie kotletów, marynowanie kurczaka w maślance, autorskie sosy, wszystko przygotowujemy własnoręcznie.

Image

Autorskie sosy i wegeburgery

Wszystkie sosy robimy sami bazując na autorskich przepisach, a nasze kotlety wegetariańskie na bazie buraka i brązowego ryżu pieczemy również samodzielnie.